Axia Cert

ISO 22301

ISO 22301

ISO 22301

//Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας
ISO 22301
ISO 22301
About

Πιστοποίηση από την AXIA CERT

Η πιστοποίηση ενός οργανισμού/μιας επιχείρησης, σύμφωνα με το πρότυπο Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας ISO 22301, επιβεβαιώνει την ικανοποίηση των απαιτήσεων του αντίστοιχου προτύπου. Το πρότυπο τονίζει τη σημασία της ανάγκης θέσπισης διαδικασιών για την απρόσκοπτη λειτουργία και επιβίωσή των οργανισμών από κινδύνους διαταραχής, που τυχόν μπορεί να διακόψουν τη λειτουργία τους. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένας οργανισμός ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος ή τη φύση του, είναι να προσδιορίσει τους κινδύνους, να αντιμετωπίσει τις απειλές και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, ώστε να διασφαλίσει την επιχειρηματική του συνέχεια.

Ένας οργανισμός/μια επιχείρηση, μετά από επιτυχή αξιολόγηση από τον Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης AXIA CERT, λαμβάνει Πιστοποιητικό Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας ISO 22301.  Η εμπιστοσύνη των πελατών αυξάνεται, η συνέχεια της λειτουργίας εξασφαλίζεται και αποκτά προστιθέμενη ΑΞΙΑ, που είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο Φορέας Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης AXIA CERT έχει διαπιστευτεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), για την πιστοποίηση Συστημάτων Επιχειρησιακής Συνέχειας ISO 22301:2019. Με τη διαπίστευση, αποδεικνύει την ανεξαρτησία και την αμεροληψία που επιβάλλεται ένας Φορέας να έχει.

Η εφαρμογή και πιστοποίηση με το διεθνές πρότυπο ISO 22301, προσφέρει:

  • Αναγνώριση των κινδύνων που μπορεί να προκαλέσουν μη αναμενόμενες συνθήκες
  • Προστασία και μείωση της πιθανότητας εμφάνισης συμβάντων διακοπής λειτουργίας
  • Ανταπόκριση και αποκατάσταση με ευελιξία της λειτουργίας σε συμφωνημένα χρονικά επίπεδα
  • Αύξηση της εμπιστοσύνης των πελατών
  • Εξασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας
  • Προστιθέμενη ΑΧΙΑ, ως αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Προστασία της φήμης και συνολικά του κέρδους των οργανισμών
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε νέες και απαιτητικές αγορές που απαιτούν την απόδειξη επιχειρησιακής συνέχειας
  • Μείωση κόστους και ασφαλίστρων στις περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας.

Το πρότυπο ISO 22301:2019 καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη ενός συστήματος Επιχειρησιακής Συνέχειας σε έναν οργανισμό. Αυτές περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, τη δημιουργία, την εφαρμογή, τη λειτουργία, την παρακολούθηση, την επανεξέταση, τη διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση ενός τεκμηριωμένου Συστήματος. Ο βασικός σκοπός του Συστήματος είναι η προστασία, η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης, η προετοιμασία, η ανταπόκριση και η αποκατάσταση από περιστατικά που μπορεί να προκαλέσουν την διακοπή της δραστηριότητας.

Το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας βοηθά μια επιχείρηση να υιοθετήσει Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και λήψης των κατάλληλων μέτρων. Ακόμα και σε περίπτωση που το περιστατικό είναι καταστροφικό ένα αποτελεσματικό σχέδιο θα μπορέσει να ανακάμψει και επαναφέρει την επιχείρηση σε κανονική  λειτουργία, προστατεύοντας τη φήμη της και τους πελάτες της.

Όταν ο οργανισμός/επιχείρηση εφαρμόζει και διατηρεί συστηματικές διεργασίες για την ανάλυση των επιχειρηματικών επιπτώσεων και των κινδύνων διαταραχής, μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του/της με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την ίδια και για τους πελάτες της σε μια έκτακτη ανάγκη. Η πιστοποίηση προάγει την εμπιστοσύνη στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών τους και διατηρεί το μερίδιο της στην Αγορά.